NEVŞEHİR / HACIBEKTAŞ - Hacıbektaş Cumhuriyet Ortaokulu

May

Okulumuz öğretmenleri Safranbolu ve Amasra'nın tarihi ve doğal güzelliklerine tanık oldular.

Nis

Okulumuz öğrencileri okul bahçemizi diktikleri fidanlarla güzelleştirdiler.

Nis

Nevşehir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerimize kene ısırması sonucu oluşan sağlık sorunları, kene ısırmasına karşı alınabilecek tedbirler, kene ısırması durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı. Hacıbektaş Kaymakamı Abdülkadir NAR, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali KAİM, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve Hacıbektaş halkının katılım sağladığı program, 60. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Programda Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve yarışmalar yer aldı. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

Okulumuz 5/A sınıfı öğrencileri Türkçe öğretmeni Esin Yılmaz rehberliğinde Hacıbektaş İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler, kitaplarla vakit geçirdiler.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı ilçemizde coşkuyla kutlandı ve şehitlerimiz saygıyla anıldı.

Mrt

14 Mart Pi Günü okulumuzda kutlandı. Matematik öğretmenimiz Habibe Güneş rehberliğinde oyun ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren öğrencilerimiz, hazırladıkları Pi sembollü kurabiyeleri izleyenlere ikram ettiler.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı 'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle okulumuz öğrencilerinin hazırladığı program Hacıbektaş Kültür Merkezinde sergilendi. Programda "Yazıyor, Yazıyor! İstiklalin Destanını Yazıyor!" adlı oyun, " Bayrağım, Bağımsızlığım, İstiklalim!" adlı oratoryo, Hacıbektaş Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisi, Mira Akçaoğlu'nun İstiklal Marşı sunumu yer aldı. Hacıbektaş Kaymakamı Abdülkadir Nar, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve Hacıbektaş halkının katılımıyla gerçekleştirilen programda Mehmet Akif Ersoy'un milletine hediye ettiği İstiklal Marşı'nın kabulü coşkuyla kutlandı Ve Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.

Şbt

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte Hacı Bektaş Veli Müzesi'ni, Atatürk Evi'ni gezerek yaşadıkları yerin tarihi ve kültürel özelliklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

Şbt

Okulumuz 6/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Zeynep Karabacak eşliğinde çevre temizliği yaptılar. "Aslan yattığı yerden belli olur." atasözünün yol göstericiliğinde, çevre bilinciyle hareket eden öğrencilerimiz, atık maddelerin bin yılları bulan çözünme süreleri üzerine konuşarak çevreyi temiz tutmanın canlı yaşamına olan olumlu etkileri üzerine düşünme fırsatı buldular.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz deyimler ve atasözlerini görsellerle yorumladılar. Derslerde deyim ve atasözlerini drama yöntemiyle anlatmaya çalıştılar. Öğrencilerimizin ürünleri okulumuzun Dilimizin Zenginlikleri Bizden köşesinde sergilendi.

Ock

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı'nın ilk dönemi sona erdi, öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Okul Müdürümüz Ümüş KANTARCI; öğrencilerimizin bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini ifade ederek öğrencilerimize iyi tatiller diledi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kasım ayında"Bizden Dilimizin Zenginlikleri" köşesi oluşturduk.  Aralık ayında Yunus'un Dilinden afiş çalışmaları gerçekleştirdik. Ocak ayında anahtar kelimelerle öykü anlatma kuralına dayanan "Öykünü Anlat" öykü anlatma yarışması düzenledik. Dede Korkut Hikayeleri okumaları yaptık, öğrencilerimiz Dede Korkut Hikayeleri'nden yola çıkarak özgün hikayelerini oluşturdular, "Bizden Dilimizin Zenginlikleri" köşemizde Dede Korkut (Korkut Ata) temalı içerikler oluşturduk. Ayrıca kasım ayı itibariyle her hafta haftanın atasözü, deyimi, özdeyişi, tekerlemesi, manisi, şiiri, yazım kuralı, Türkçesi varken içerikleri oluşturarak çocuklarımızda dil bilinci geliştirmeye çalıştık.

Ock

Yarıyıl tatiline girmeden önceki haftamızda, okulumuzda sosyal etkinlik çalışmaları yapıldı. Yetenek paylaşımı, oyun saati, hitabet, sosyal sorumluluk, tecrübe paylaşımı, kitap okuma, gezi, komedi saati, bilgi yarışması etkinliklerini içeren programda öğrencilerimizle birlikte oyunlar oynadık, şarkılar söyledik, kitap okuduk, bilgi yarışması düzenledik ve şiirler seslendirdik. Çocuklarımızın çok yönlü gelişimini sağlamaya yönelik bu etkinliklerle öğrencilerimiz yarıyıl tatiline girmeden önce keyifli vakit geçirdiler.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda öykü anlatma yarışması düzenledik. Yarışma sonunda 7/A sınıfından Zeliha Kamer " Bitti Dediğin Anda" adlı öyküsüyle 1., 8/A sınıfından Naz Elmas Kavlak " Başarı" adlı öyküsüyle 2., 8/A sınıfından Yağmur Taşkıran " Sedef ile Minel" adlı öyküsüyle 3. oldu. Kendi oluşturdukları öyküleri anlatan öğrencilerimiz dilimizin zenginliklerini öykülerde sundular.